Förbjud matteundervisningen!

En av  mina käpphästar är att skolfolk ska lära sig marknadsförarnas verktyg, knep och insikter. Fredrik Härén, Sveriges kreativitetsförespråkare, tipsade mig just om en nypublicerad film från TED Global. Det är föreläsningen Life lessons from an ad man av och med Rory Sutherland. Han är vice ordförande för OgilvyOne (en av världens ledande reklambyrånätverk, vars grundare David Ogilvy räknas till en av branschens tyngsta personer).

Och hör och häpna – Rory Sutherland försökte en gång sig på en lärarkarriär. Men det som skrämde bort honom var inte skolan eller eleverna. Han blev chockad av konservativa kollegor och drog vidare. Bra för reklamen, supertrist för skolan och framförallt vår framtid.

Under 16 minuter levererar Rory Sutherland minst tre insikter per minut. Kolla, skratta, lär och sno minst en, gärna fler idéer! (Missa inte reklamspoten för IBM/Stockholm efteråt).  Min spontana idé blev att omtolka ett grepp från Fredrik den store (se där lite historia på kuppen). Det vill säga här att göra matteundervisningen mer värdefull genom att förbjuda den.

Vad får du för idéer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *