Gustav Holmström, aka @hejgustav, beskriver sig själv som “född augusti 1994 och bor i gnällbältet. Jag är den lugna i klassen och har därmed hyffsade betyg”. Med andra ord är han elev i en svensk skola. Kanske är han en i sammanhanget ovanlig sådan, tex uppmärksammad av InternetWorld och skall vara med på Sweden Social Web Camp i slutet på augusti.

Den 3e juli drog svenske designern Tomas Seo igång sitt sommarprojekt logotyp.se och skrev “Tweet me a brief and I will design a logotype for free”. Dagen efter, enligt Tomas instruktioner, kvittrade unge herr Holmström följande:

Brief: My tech blog artoo.se needs a logo+symbol. Inspiration: Dexter Morgan. #logotypse

Idag publicerade Tomas en ny logga åt artoo under rubriken “#5 Artoo – Swedish tech blog inspired by Dexter Morgan”. Och för någon timme sen konstaterade Gustav: “Fick en logga idag, nu ska jag bara fixa passande WP-tema”. Du kan ju följa artoo.se och se hur det blir. I bilden nedan ser du annars Gustavs gamla logga (förmodligen egenhändigt designad) och den som Tomas nu bjuder på.

image

Tomas Seo skriver att ha la ungefär 2,5 timmar på jobbet. I videon nedan kan du se stillbilder från hela processen, ihopkomprimerade till en minut. Nu är jag framtagandet av en design/logtyp för en verksamhet, tex en skola, något som egentligen kräver mer än några minuter. Något som vi tar upp på den kommande föreställningen elevshopping 2.0. Likväl tycker jag det här exemplet illustrerar grunderna i vad det handlar om på ett enkelt och kul sätt. Samtidigt undrar jag om Gustavs skola på något sätt uppmärksammat att de har Gustav hos sig. Han nämner själv inte vilken skola det är. Men det torde vara intressant i ett varumärkesbyggande perspektiv att ha Gustav hos sig.

Bland de inkomna briefarna, hittills drygt 40 till antalet, finner vi än så länge bara en skola: Lemshaga Akademi.

Live logo design – Artoo from Tomas Seo on Vimeo.

Lämna ett svar