Skön relansering av Skolmarknad.info

I veckan har jag tillbringat en hel del tid med att hyfsa till sajterna för Skolmarknad.info och Skolsmart, det vill säga podcasten som hör till. Framförallt har vi länge haft ett behov av att byta publiceringsplattform från Movable Type 3.2 till WordPress 2.7. Den gamla systemet som jag började använda 2004 har inte hängt med den tekniska och ekonomiska (läs öppen källkod) utvecklingen, vilket bland annat innebar att det i princip blev omöjligt att kommentera inläggen här. En annan konsekvens blev att jag inte bloggade här speciellt ofta eftersom det helt enkelt var krångligt. Eftersom jag anade att bytet skulle ta tid och energi har jag skjutit upp det (du vet, man undviker obehaliga saker). Men nu blev det gjort. Senare skall jag dela med mig av alla turerna, det var faktiskt lite värre än jag räknade med.

Resultet är att vi förhoppningsvis har en mer funktionell och snyggare plattform att bygga vidare på. Förhoppningsvis har vi fått med oss alla gamla inlägg, kommentarer och webbsidor. En del av de senare är efter bytet lite osnygga, men det får bli en senare uppgift att ordna till det.

Nu är det nytt år och det blir nya tag. Jag räknar med att få iväg en hel del intressant från BETT som börjar nästa väcka. Väl mött, både där, i Skolsmart och här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *